Zverejnenie Rozhodnutia o povolení JPÚ

31.01.2012 10:58

Napriek našej námietke že neboli splnené podmienky na vydanie Rozhodnutia o povolení JPÚ, Obvodný pozemkový úrad v Bratislave zverejnil dňa 30. 1.2012 na svojej stránke (úradná tabula úradu)

 

https://www.pozemkovyurad.sk/index.php?choice=10&office=10

 

Rozhodnutie o povolení JPÚ v katastrálnom území Záhorská Bystrica a katastrálnom území Devínska Nová Ves.

Rozhodnutie má 14 strán a sme toho názoru že OPÚ podľa citácie poslanca MČ Záhorská Bystrica „vykonal značný kus  nadpráce štátnej inštitúcie v prospech  žiadateľa, teda súkromnej spoločnosti“.  Vedené správne konanie je podľa nášho názoru v rozpore s §3 odst. 2 správneho poriadku, kde sú uvedené základné pravidlá konania. Tento náš názor nemôže vyvrátiť ani 14 strán zdôvodnenia.

Je na posúdení každého vlastníka a na jeho rozhodnutí, či súhlasí z vydaným rozhodnutím a teda i z JPÚ,  alebo  nesúhlasí. V prípade, že z rozhodnutím nesúhlasí a je názoru že sú tu porušené jeho práva, môže podľa zákona o správnom poriadku napísať voči tomuto rozhodnutiu  odvolanie.

Odvolanie je potrebné zaslať na OPÚ do 15 dní od doručenia  rozhodnutia. Rozhodnutie má byť vyvesené 15 dní a posledný deň vyvesenia je dňom doručenia.  Z tohoto nám vychádza že odvolanie je potrebné podať do  27.2.2012.

Asi radšej skôr.  

Každý vlastník by mal svoj názor vyjadriť.

Znenie rozhodnutia zverejňujeme i na našej stránke:

rozhodnutieopovolenijpuzbadnv.pdf (7,1 MB)

 

grafickeznazornenieobvodujpu.pdf (721,5 kB)